فصل کوددهی به درختان کدام فصل است؟
فصل کوددهی به درختان کدام فصل است؟ درختان نیاز به مواد مغذی دارند و بدون تغذیه مناسب در معرض حمله حشرات، آفات و بیماریها قرار میگیرند. مراقبت از درختان شامل آبیاری، کوددهی، سمپاشی و هرس است تا در مسیر رشد بدون هیچ مشکلی حرکت کنند. درختانی که در شرایط جوی و خاک مساعد رشد میکنند برای میوهدهی و تامین انرژی نیاز به کود دارند. البته اغلب اوقات واژه کود اشتباه درک و معنا میشود. در واقع باید بدانید که «کود» غذای درختان نیست. چون گیاهان از طریق فتوسنتز غذای خود را تامین میکنند. کود یک ماده معدنی و مغذی است که نیاز درختان برای رشد و فتوسنتز را فراهم میکند.
بهترین زمان کوددهی درختان میوه و مرکبات
بهترین زمان برای کود دادن به انواع درختان از جمله میوه هایی مانند گیلاس، سیب، انگور و … و مرکبات، زمانی است که رشد درخت متوقف شده و برای مدتی ثابت مانده است. همچنین زمانی که برگ درختان بی دلیل زرد میشود و شروع به ریختن میکند بهترین زمان برای کود دادن به درختان است. چرا که درخت از شدت ضعف و از دست دادن مواد مغذی رشدش متوقف و برگهایش شروع به ریزش میکند. اندازهگیری رشد سالیانه شاخ و برگ درختان و بررسی میزان رشد آن نیز یکیدیگر از راههای بررسی زمان کوددهی است، اما چه کودی را انتخاب کنیم و چه زمان و اندازهای به درخت کود بدهیم؟ به غیر از کود ماهی برای مرکبات، چه کود دیگری باید استفاده کنیم؟
کود دهی درختان
کود دهی درختان معمولا در دو نوبت خواب زمستانه و بهار انجام میشود. البته این وحی منزل نیست و ممکن است در تابستان با ضعیف شدن خاک و مواد مغذی روبرو شوید و مجدد کوددهی را انجام دهید. در واقع شما باید زمانی که درخت به کود نیاز دارد به آن کود دهید. اگر در بهترین زمان به درختان کود دهید آنها در برابر انواع آفات و بیماریها مقاوم میشوند و میتوانند باردهی خوبی داشته باشند. درختان دقیقا مانند انسانها اگر با کمبود ویتامین و مواد مغذی مواجه شوند بیمار میشوند و عملکرد خود را از دست میدهند. پس شش دانگ حواستان را به گیاه بدهید تا با زبان خود وضعیتش را گزارش کند.
از سوی دیگر کشاورزان از ترس خطر سوختگی ریشه درختان نیز دیر اقدام به کوددهی میکنند و این سبب کاهش عملکرد درخت میشود. در نتیجه درخت فقط میتواند مواد غذایی ذخیرهای که استفاده کرده بود را جایگزین کند. انجام آزمایش خاک قبل از کوددهی برای انتخاب کود مناسب درختان میوه بسیار مهم است. یک عدم تعادل کوچک در مواد مغذی خاک میتواند روی کیفیت میوهها موقع باردهی درخت تاثیر چشمگیری بگذارد.
از سوی دیگر مصرف زیاد کودهای شیمیایی در زمان نادرست سبب آسیب زدن به زمین و آلوده شدن آبهای زیر زمینی میشود.
زمان استفاده از کود حیوانی برای درختان
در سال اول رشد درخت (مثلاً درخت سیب) بهتر است تا زمانی که نهال، حداقل ۱۵ سانتیمتر به ارتفاع آن افزوده شود برای دادن کود دامی صبر کنید. بعد از مشاهده اولین علائم رشد، بسته به نیاز خاک میتوانید مقداری کود به خاک بدهید و این مقدار را پس از ۴-۸ هفته تکرار کنید. تعیین مقدار مورد نیاز کود دامی باید توسط کارشناس کشاورزی تعیین شود.
اگر شما در یک منطقه گرم و مرطوب زندگی میکنید، اواخر تابستان یا اوایل پاییز بهترین زمان برای دادن کود دامی است. باغداران حرفهای، کود دامی یا کود نیتروژن را بعد از چیدن آخرین میوه و قبل از آخرین آبیاری عمیق سال به درخت میدهند.
کوددهی سنتی
ممکن است شنیده باشید که تغذیه درختان باید همیشه در اوایل بهار یا اواخر زمستان انجام شود. این توصیه برای مناطق سرد با خطر یخبندان زیاد و دمای خیلی پایین در طول ماههای زمستان ممکن است صحیح باشد. کوددهی، دقیقاً در زمان قبل از گل دادن درختان، یک راهکار سنتی است زیرا نیتروژن دهی آخر فصل میتواند رشد را در مناطق سرد تحریک کند. جوانههای جدید مستعد آسیب پذیری از هوای سرد هستند که به سرمازدگی شناخته میشود.
کود دهی زمان خواب درختان
بهترین زمان برای مصرف کودهای دامی برای درختان، زمان خواب آنها در زمستان است. با این روش که با فاصله چهل سانتیمتر از تنه درخت و به روش چالکود یا صورت حلقوی دور درخت استفاده میشود. روش کود دهی باید در جهتهای مختلف درخت باشد. مثلا یک سال در جهت غربی، یک سال شرقی، شمال و جنوب درخت کود دهی انجام شود. چالکود باید حدود چهل سانتیمتر عمق داشته باشد و کودها داخل چال ریخته شده و باخاک پوشانده شود. در این روش میتوان از کودهای برگ یا برگهای خود درخت همراه با کودهای دامی برای دفن زیر خاک استفاده کرد. در روش چالکود کودها به مرور زمان پوسیده و زمان جذب را برای درختان آسان میکند. زمانی که درخت در فصل بهار بیدار میشود با اولین آبیاری شروع به جذب کودهای زمستانه میکند.
کود دهی فصل بهار
جهت استفاده از کودهای شیمیایی برای درختان بهتر است خاک را به مراکز آزمایشگاهی ارجاعداده تا با آزمایش خاک میزان مواد آلی خاک را سنجیده و طبق آن میزان مصرف کود شیمیایی را مشخص کنند. کودهای شیمیایی نظیر فسفات، آمونیاک، نیتروژن را معمولا در فصل شکوفهدهی به صورت چالکود با فاصله سی سانتی متر از درختان استفاده میشود. بعضی از این کودها را میتوان در زمان آبیاری درختان استفاده کرد؛ به این روش که کود را در آب حل کرده و هنگام آبیاری همراه با آب جذب درختان میشود.
کودهای شیمیایی
کودهای شیمیایی که به صورت چالکود استفاده میشود در حفرههای کوچک اطراف درخت تا آخرین نقطه سایه انداز درخت باید دفن شوند. عمق حفرهها باید به گونهای با کود پر شود که سه الی پنج سانتیمتر خاک روی آن را بپوشاند. همچنین کودهای شیمیایی را نباید روی سطح زمین و اطراف درخت پاشید.
میزان و زمان استفاده از کودهای شیمیایی برای درختان میوه متفاوت است. برای میوههای بهاری نظیر گیلاس، آلبالو و دادنکوددرخت زردآلو از زمان شکوفهدهی تا اواسط بهار میتوان کود شیمیایی استفاده کرد.
برای میوههای تابستانی و پاییزی نظیر گلابی، انگور، تا قبل از رسیدنمیوهها تا اواخر بهار استفاده کرد.
فروشگاه آنلاین نهال سالم نهال
برای خرید نهال در ابتدا می بایست به سایت سالم نهال مراجعه کنید. در قدم دوم باید از کارشناسان ما در این زمینه مشورت بخواهید. برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه خرید انواع نهال و مشاوره خرید نهال به شماره زیر پیام دهید یا از طریق واتس آپ با ما در ارتباط باشید. کارشناسان ما در کمترین زمان با شما تماس خواهند گرفت. سالم نهال ارائه دهنده انواع نهال به سراسر کشور می باشد.
در این مجموعه نهالستان، نهالهای مختلف انواع میوه برای فروش وجود دارد که شما میتوانید برای خرید آنها اقدام کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان، میتوانید با روابط عمومی این مجموعه نهالستان ارتباط برقرار کنید. به صورت تلفنی، اطلاعات مورد نیاز را در مورد خرید و قیمت نهال به دست آورید.
انواع نهال میوه شناسنامه دار
- خرید ارقام نهال انگور
- فروش نهال بادام
- ارقام نهال گردو
- فروش نهال شلیل
- خرید نهال پسته
- ارقام نهال سیب
- خرید نهال زردآلو
- دفتر مرکزی و گلخانه :آذربایجان غربی- شهرستان میاندوآب – کوی رابری بلوار دانشگاه باکری نرسیده به ایستگاه تحقیقات کشاورزی نهالستان سالم نهال
- آدرس نهالستان شعبه یک : آذربایجان غربی – شهرستان میاندوآب – کوی تقی آباد شعبه دوم کوی شلوند پشت نیروگاه
- تلفن همراه : 09144809396
- صفحه اینستاگرام سالم نهال
- کانال تلگرام سالم نهال