مقالات نهال

سمپاشی نهال گردو

سمپاشی نهال گردو چگونه انجام می شود؟

برای کنترل و جلوگیری از آفات، انواع بیماری ها و آلودگی های هوا باید سمپاشی های نهال گردو بصورت منظم و به موقع انجام شود. استفاده صحیح از سموم و تکنیک های سمپاشی تاثیر زیادی در رشد درخت گردو دارد و از زیاد شدن بیماری ها جلوگیری می کند. برای کاهش خسارت های ناشی از خاک نامناسب، سرما و گرما، تغییر شدید جو باغ سمپاشی کمک زیادی میکند و برای محصول دهی بالا باید در مقابل سانحه های مختلف محیطی محافظت کرد و از سمپاشی های مناسب استفاده کرد.

 

نکاتی درباره سمپاشی درخت گردو

انتخاب درست سموم و مجاز در سمپاشی درخت گردو مهم بوده و باید از سمومی استفاده شود که موثر باشد و از درخت گردو در برابر بیماری ها و آفت هایی که آن را تهدید می کند حفاظت کند. همچنین باید از سموم به اندازه استفاده شود و دستورالعمل های آن رعایت شود.

مقدار سم استفاده شده در سمپاشی برای موثر بودن به محاسبه دقیقی نیاز دارد. این محاسبه شامل انتخاب میزان غلیظ بودن صحیح سم و در هر لیتر آب مقدار مناسبی سم ریخته شود. ببرای مطمئن شدن از دقیق بودن محاسبات از مشاوره کارشناسان متخصص در این زمینه کمک بگیرید.  برای موثر بودن سمپاشی باید روند سمپاشی تکرار شود تا از شیوع آفات و بیماری ها جلوگیری شود.

استفاده از تجهیزات مناسب و مراقبت از خود و اطراف محیط درخت گردو در انجام سمپاشی بسیار مهم می باشد. و مطمئن باشید که تنظیم دستگاه سمپاشی را به درستی انجام داده اید و در حین سمپاشی از وسایل های ایمنی و محافظت کننده های بدن استفاده کنید.

در هنگام سمپاشی دقت زیادی به پیشگیری از آلودگی هوا و حفظ محیط زیست کنید. و دستورالعمل ها را رعایت کنید تا به حفظ تعادل در اکوسیستم کمک کند.

در باغ گردو علاوه بر سمپاشی می بایستی به نظافت باغ رسیدگی کرد که این موضوع در نگهداری باغ بسیار مهم است.  میوه ها و برگ های آلوده را به خوبی دفن کنید تا از ازدیاد بیماری ها و آفات جلوگیری شود.

برخی از علائم هشدار دهنده

میوه های جوانی که نشانه ی سوراخ و یا کرم خوردگی وجود دارد می ریزد که سبب ریزش آن احتمال وجود انواع کرم میوه  می باشد.

روی شاخه های درختان سوراخ ریزی وجود داشته باشد و از سوراخ ها شیرابه ترشح شود و یا خرده چوب ها پای درختان ریخته شود.

خشک شدن سرشاخه ها بدون اینکه شاخه بشکند یکی از علائم خشک شدن می باشد.

وجود شته روی برگ و شاخه ها یکی دیگر از نشانه های نیاز باغ به سمپاشی است.

کاهش رشد و ریزش برگ های میوه های جوان، زرد شدن برگ درختان، پوسیدگی ریشه و طوقه هم از دیگر نشانه ها است.

میزان آسیب پذیری درخت گردو

هر ساله آسیب زیادی به نهال های گردو وارد که این آسیب توسط موجودات و حشرات می شود. در واقع این حشرات بعنوان یک میان وعده از گردو ها استفاده می کنند. در نتیجه برای یک باغ گردو، حشرات و حتی پرندگان می توانند آسیب زیادی برسانند و تمامی محصولات را در عرض چند ساعت از بین ببرند که این فرآیند خسارت  خیلی زیاد و غیر قابل جبرانی به کشاورز وارد می کند چرا که  اثری از برداشت تمامی محصولات در سال آینده که شما را به سودآوری نزدیک کرده است باقی نمی ماند. برای بارور کردن مجدد گردو ها می بایستی باغ را دوباره احیا کنیم.

زمان مناسب سمپاشی درخت گردو

سمپاشی نهال گردو زمانی است که آشوب ها و ناخوشایندی های هوا نباشد. که این زمان ها میتواند روزهایی باشد که دور از طوفان ها و بارش های بیش از اندازه فصل بهار، بادهای سرد زمستانی باشد و آن زمان است که سمپاشی را باید شروع کنید.

به شما عزیزان توصیه میشود که برای از بین بردن موجودات زائد درخت گردو یک روز آرامی را انتخاب کنید و برای این روز از اطلاعات هواشناسی و خبرها جا نمانید. چراکه سمپاشی در هوای بارانی نه تنها فایده ای برای درختان گردو ندارد بلکه همه مواد شیمیایی سمپاشی را بیهوده هدر داده اید.

چه عواملی باعث افزایش آفت در نهال گردو می شود؟

در گذشت زمان ریشه ها و مقاومت درخت گردو کاسته می شود و  از محافظت خود در برابر انواع حشرات و پرندگان ناتوان است. با این حساب رفته رفته بقا و پایداری اش کمرنگ می شود. به همین دلیل  روز به روز بیماری های درخت گردو زیاد می شود. لازم است اقدامتی را برای درخت گردو انجام دهید و نگهداری از آنها را در هر فصل از اول آغاز کنید. بعد از تمام شدن زمستان های سوزناک سمپاشی درختان گردو انجام می شود که این کار کمک زیادی به از بین بردن بیماری ها خواهد کرد. بهتر است بدانید استفاده زیاد از مواد شیمیایی برای سمپاشی به درخت گردو ضرر می رساند و در کل زیاده روی در هر عاملی زیان آور است. به شرطی که کار را به درستی انجام هید و در انجامش توجه زیادی بکنید.

برخی از بهترین راهکار های کمک کننده به باغداران در سمپاشی درخت گردو

سوال تعداد زیادی از افراد این است که در حین سمپاشی شاید برخی از درختان نیازی به سمپاشی نداشته باشند. در جوابشان باید بگوییم که آن موقع لازم است باغ را به دو قسمت تقسیم کرده و درختانی که ضعیف و فرسوده شده اند و به سمپاشی نیاز دارند. در مقابل درختانی که ریشه های قوی دارند و نیازی به سمپاشی ندارند قرار بگیرد. برای اینکه دچار شک نشید و بدانید که کدام یکی را سمپاشی کرده اید و کدام یکی رو نه، می توانید تنه های درختان را با یک رنگ دلخواهی که شک شما را برطرف کند استفاده کنید. و دو گروه را از هم جدا کنید. یکی از مزیت های رنگ کردن تنه درختان این است که در پایان سال یادتان باشد کدام درخت را سمپاشی کرده اید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *