مقالات نهال

معرفی میوه انبه و فواید آن

معرفی میوه انبه و فواید آن

میوه انبه و فواید آن

در این مقاله از وب سایت نهالستان سالم نهال به معرفی میوه انبه و فواید آن خواهیم پرداخت. برای سفارش ارقام نهال با ما تماس بگیرید. انبه یک میوه‌ی تابستانی خوشمزه و شیرین است که خواص زیادی برای سلامتی بدن دارد. به این میوه «سلطان میوه‌ها» هم گفته می‌شود، چون ارزش غذایی چشمگیری دارد. اصالت این میوه به آفریقای جنوبی برمی‌گردد. انبه در رنگ‌ها و اندازه‌های مختلف در سراسر جهان در دسترس است. این میوه بیش از ۲۰ نوع ماده‌ی معدنی و ویتامین دارد و یکی از مغذی‌ترین میوه‌ها به شمار می‌رود.

نام علمی:

Mangifera indica

تیره:

Elaeagnaceae

گیاهشناسی

درخت انبه ارتفاع آن تا ۱۲ متر می‌رسد، منشا اصلی آن در هند و مالزی بوده است ولی امروزه در نواحی دیگر آسيا، هند، جاوه و غیره توسعه یافته، پرورش می یابد. در جاوه معادل دو میلیون از این درخت وجود دارد. میوه آن خوراکی و دارای طعم شیرین است. برگ های این درخت نیزه ای شکل، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و به صورت خوشه ای هستند. میوه آن که منگو نامیده می‎شود، بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع و شیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است.

گل های درخت انبه به صورت خوشه ای در انتهای شاخه گل دهنده و برگ‌های آن نیزه ای، بدون کرک و شفاف است. میوه آن تخم مرغی شکل به اندازه‌های مختلف، خوراکی و شیرین است، داخل گوشت میوه یعنی در مرکز آن هسته ای بزرگ قرار دارد. این درخت، بومی هندوستان، مالزی و مالت است و در سایر مناطق آسیای حاره نظیر جاوه کاشته می‌شود، در ایران در جنوب کشور کاشته می‌شود.

از کشت انبه در هندوستان نزدیک به ۴۰۰۰ سال می گذرد. در قرن نوزدهم میلادی تجار میوه انبه را به غرب هند، آفریقا و جنوب آمریکا معرفی کردند. کمی بعد، تجار عرب آن را به ایران و مصر حمل کردند و حالا این میوه، در مقیاس وسیع در کشورهای مختلف مانند هند، چین، مالزی، اندونزی و استرالیا کشت می شود. از پرورش آن، دو رگه ها و واریته های متعددی به دست آمده که هر یک ظاهری متفاوت از دیگری دارد.

ارزش غذایی انبه

انبه ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. این میوه منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف به شمار می‌رود. ارزش غذایی یک فنجان (۱۶۵ گرم) انبه به شرح زیر است.

کالری۹۹
پروتئین ۱٫۳۵ گرم
کربوهیدرات۲۴٫۷ گرم
فیبر غذایی۲٫۶۴ گرم
چربی۰٫۶۲۷ گرم
فولات۷۱ میکروگرم
ویتامین C۶۰٫۱ میکروگرم
کلسیم۱٫۲ میلی‌گرم
آهن۰‌٫۲۶۴ میلی‌گرم
سدیم۱٫۶۵ میلی‌گرم
پتاسیم۲۷۷ میلی‌گرم

این میوه همچنین حاوی ویتامین A، ریبوفلاوین، نیاسین، منیزیم، منگنز و فسفر است.

ترکیبات شیمیایی انبه

پوست درخت انبه دارای ۵ تا ۱۸ درصد تانن است. از ادرار چهارپایانی مانند گاو که از برگ این درخت تغذیه می نمایند، ماده رنگی زردی به نام پیوری (Piuri) به دست می آورند که در نقاشی مصرف دارد. این ماده شامل ۴۰ تا ۶۰ درصد اسید اگزانتیک (ac. euxanthique) است.

انبه، از نظر غذایی بسیار غنی است. در مقایسه با سایر میوه‎ها، منبع خوبی از کاروتن است. هر صد گرم از قسمت خوراکی انبه حاوی ۱۹۹۰ واحد بین المللی بتاکاروتن ویتامین A است که، خیلی بیشتر و در سایر میوه هاست. مجموع کاروتنوئیدها در انبه با رسیدگی میوه افزایش می یابد.

انبه، چه رسیده وچه نارس منبع خوبی از ویتامین C می باشد. در هر صد گرم انبه مقدار ۱۶ میلی گرم ویتامین C، وجود دارد. ویتامین A و C هر دو، آنتی اکسیدان بوده و به جلوگیری از آسیب های رادیکال های آزاد و در نتیجه کاهش ریسک برخی سرطان ها کمک می کنند. یک انبه رسیده به ازای هر صد گرم وزن مقدار ۴۷ کیلو کالری انرژی مورد نیاز بدن را تامین می کند که، بیشتر از قند فروکتوز به دست می آید.

انبه نارس، در مقایسه با انبه رسیده کالری کم تری دارد. انبه رسیده منبع خوبی از پتاسیم است و مقدار ناچیز سدیم آن باعث می شود برای بیماران دارای فشار خون بالا مناسب باشد. درواقع انبه دارای مقدار زیادی اسید گالیک است بنابراین، دستگاه گوارش را ضدعفونی و تمیز می کند. پوست آن دارای ۱۵ تا ۱۸ درصد تانن است و یک قاشق چای خوری پوست کوبیده آن به میزان دو مرتبه در روز برای اسهال مفید است.

خواص درمانی انبه

میوه انبه نارس طبیعتی سرد و خشک و رسیده شیرین آن طبیعتی گرم و خشک دارد. برگ درخت انبه اثر قابض و گل های آن اثر اشتها آور و قابض دارد و در رفع ترشحات زنانگی (ترشحات مهبلی موثر است به علاوه در درمان نارسایی های هضمی منشا صفرا، که با عوارضی نظیر تلخی دهان و یبوست همراه است موثر واقع می گردد. میوه نارس آن، طعم گس، ترش و ناپسند دارد. تصفیه کننده خون و قابض است.

میوه رسیده انبه ، طعمی مطبوع، اشتها آور و قابض دارد. و آن را مقوی قوه باء می دانند. با مصرف آن، پوست بدن، لطافت پیدا می کند. برای دانه اش اثر ضد استفراغ و برای روغن دانه، اثر رفع درد معده قائل هستند. پوست درخت انبه اثر بند آوردنده خون و قابض دارد به علاوه استفراغ را تسکین می دهد و اسهال را رفع می کند. از پوست درخت انبه، نوعی عصاره تهیه می شود.

ترشح ادرار را افزایش‌داده، مقوی کلیه و مثانه است، سنگ کلیه و مثانه را خارج می‌کند، خاصیت ضد قارچی دارد، جریان خون را رونق می بخشد و مولد خون غلیظ است، مقوی اعضای رئیسه بدن، مری، معده و روده است، ضعف، کسالت و سستی بدن را رفع می کند، مقوی نیروی جنسی است، رنگ چهره را درخشان می‌کند. دهان را خوش بو و عطش را تسکین می‌دهد، اشتها آور است. اسهال را به کلی بند می‌آورد، خفقان، سر درد، تنگی نفس، سرفه و بواسیر را درمان می‌کند. ترشی آن درد معده را تسکین می‌دهد.

تاثیر هسته میوه انبه در درمان سرماخوردگی

  • اگر هسته انبه را نرم بکوبید و بخورید، سرماخوردگی را برطرف می‌سازد، بواسیر خونی را درمان میکند، سرفه‌های سخت و آسم را بهبود می‌بخشد، برای قطع خون‌ ریزی رحمی خارج از موعد قاعدگی مفید است.
  • هسته انبه را بو دهید، نرم کنید و بخورید، ضد انگل و قابض است و اسهال های سخت را به کلی درمان می‌کند.
  • برگ انبه را بخیسانید، بعد مثل چای در همان آب دم کنید و بخورید. خنک کننده است، تب را کاهش می‌دهد و سرما خوردگی را برطرف می کند.
  • برگ انبه را بسوزانید و به صورت ذغال شده‌ی آن را روی زگیل قرار دهید و این کار را تکرار کنید تا زگیل کاملا نابود شود.
  • اگر گرد برگ انبه را بر روی محل خون‌ریزی بریزید، خون ریزی را بند می‌آورد.
  • خشک برگ درخت انبه را در چپق یا سیگار بریزید و بکشید. دود آن برای دفع باد کلیه نافع است.
  • برگ تازه انبه را آب بگیرید و به موها بمالید، موها را سیاه تر و دراز تر کرده و از ریزش آن جلوگیری می‌کند.
  • هر روز سه تا چهار گرم خشک کرده شکوفه درخت انبه را با ده گرم شکر نرم بسایید و بخورید. از سیلان و جریان زیاد اسپرم و سرعت انزال جلوگیری می‌کند.
  • آب جوشانده‌پوست درخت انبه را بنوشید، برای درمان دیفتری، رماتیسم و خون ریزی رحم مفید است.
  • از گرد صمغ درخت انبه در مصارف خارجی برای معالجه ترک پا و جرب پوست و همچنین به عنوان داروی ضد سفلیس استفاده می‌شود.
  • آب جوشانده‌پوست ریشه انبه را بنوشید. قابض و بند آورنده خون می‌باشد.
  • آب دم کرده آن را به آب وان حمام اضافه کنید و در آن بدن را شستشو دهید. ترشحات مهبل را قطع می‌نماید و رماتیسم را درمان می‌کند.
تذکر:

میوه ترش آن برای بلغمی و سوداوی مزاجان و رسیده آن برای گرم مزاجان مضر است، به خصوص موقعی که معده خالی باشد. ثقیل و نفاخ است، ایجاد بیماری‌های سوداوی، خارش، چرب و دمل می‌نماید، کبد را ضعیف می‌کند، برای لثه و دندان مضر است، اسپرم را رقیق کرده و زیاده روی در خوردن آن باعث بند آمدن اسپرم می‌شود. خوردن‌بو‌داده‌ی‌هسته انبه اسپرم را بند می‌آورد.

فروشگاه آنلاین نهال سالم نهال

برای  خرید نهال در ابتدا می بایست به سایت سالم نهال مراجعه کنید.  در قدم دوم باید از کارشناسان ما در این زمینه مشورت بخواهید. برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه خرید انواع نهال و مشاوره خرید نهال به شماره زیر پیام دهید یا از طریق واتس آپ با ما در ارتباط باشید. کارشناسان ما در کمترین زمان با شما تماس خواهند گرفت. سالم نهال ارائه دهنده انواع نهال به سراسر کشور می باشد.

در این مجموعه نهالستان، نهال‌های مختلف انواع میوه برای فروش وجود دارد که شما ‌می‌توانید برای خرید آن‌‎ها اقدام کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان، می‌توانید با روابط عمومی این مجموعه نهالستان ارتباط برقرار کنید. به صورت تلفنی، اطلاعات مورد نیاز را در مورد خرید و قیمت نهال به دست آورید.

انواع نهال میوه شناسنامه دار

ارتباط با سالم نهال

  • دفتر مرکزی و گلخانه :آذربایجان غربی- شهرستان میاندوآب – کوی رابری بلوار دانشگاه باکری نرسیده به ایستگاه تحقیقات کشاورزی نهالستان سالم نهال
  • آدرس نهالستان شعبه یک :  آذربایجان غربی – شهرستان میاندوآب – کوی تقی آباد شعبه دوم کوی شلوند پشت نیروگاه
  • تلفن همراه : 09144809396
  • صفحه اینستاگرام سالم نهال
  • کانال تلگرام سالم نهال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *