معرفی شرایط اکولوژیک کاشت انبه
در این مقاله به معرفی شرایط اکولوژیک کاشت انبه خواهیم پرداخت. پس اگر قصد کاشت انبه دارید حتما این مقاله را مطالعه نمایید. انبه میوه استوایی شیرین خوشمزهای است که مواد مغذی فراوانی دارد و منشا اصلی آن کشورهای آسیای جنوب شرقی، هند، پاکستان و بنگلادش است. میوههای انبه در اندازه، شکل، رنگ، میزان شیرینی و کیفیت با یکدیگر تفاوت دارند. هسته کشیده محکمی در وسط آن قرار گرفته که به راحتی از مغز آن جدا نمیشود. رنگ انبه میتواند زرد، نارنجی، قرمز یا سبز باشد. شکل آن نیز متغیر و در اشکال بیضی، گرد و یا به شکل کلیه از پنج سانتیمتر تا بیست و پنج سانتیمتر متغیر است.
انواع روشهای تکثیر انبه
درخت انبه را از طریق بذر و پیوند تکثیر میکنند.
کاشت بذری درخت انبه:
نکتهای که به هنگام کاشت بذر درخت انبه وجود دارد این است شما باید هستهای را انتخاب کنید که از طریق بذر به عمل آمده است. چرا که بسیاری از درختان انبه به صورت پیوندی به وجود آمدهاند. به همین دلیل انتخاب هسته نقش مهمی در رشد گیاه دارد.
در کاشت بذری ابتدا بستر مورد کشت را برای کاشت بذر مهیا کنید. سپس آن را با استفاده از خاک مناسب و غنی پر کنید. بذر درخت انبه را طوری در خاک قرار دهید که قسمت نوک تیز آن رو به سمت بالا باشد. بذر گیاه را در عمق مناسب بکارید. روی آن را با خاک غنی و حاصلخیز بپوشانید و گیاه را آبیاری کنید. با استفاده از نایلون روشنی روی بذر را بپوشانید. پس از گذشت سه تا چهار هفته بذر گیاه جوانه می زند و شروع به رشد میکند. زمانی که گیاه رشد کرد، در صورت نیاز میتوانید نهال به دست آمده را جا به جا کنید.
پیوند زدن درخت انبه:
یکی دیگر از روشهای تکثیر درخت انبه استفاده از پیوند است. بیشتر کشاورزان و باغداران از این روش برای ازدیاد باغ انبه خود استفاده میکنند.
شرایط اکولوژیک کاشت انبه
- ارتفاع: ارتفاع درخت انبه بین 30 تا 40 متر است که البته بسته به شرایط اقلیمی و واریته های مختلف ممکن است ارتفاع آن کم و زیاد شود.
- نور: انبه از درختان آفتاب دوست به شمار می رود که برای رشد به نور کامل خورشید نیاز دارد. روزانه حداقل به 8 تا 9 ساعت نور خورشید نیاز دارد.
- دما: دمای مناسب برای رشد این گیاه بین 27 تا 37 درجه سانتی گراد است. حداقل دمایی که میتواند تحمل کند 3 درجه سانتیگراد است.
- خاک: درخت انبه در گستره وسیعی از خاکها رشد میکند، ولی خاکهایی با درصد بالای پرلیت، خاک برگ، پیت ماس و خاک معمولی را میپسندد.
- آبیاری: به آبیاری متوسط و منظمی نیاز دارد.
- فاصله کاشت: فاصله کاشت درختان پیوندی بین ردیفها 12 متر و بین درختان نیز 12 متر است. درختان غیر پیوندی را نیز در فاصله 14 متری از همدیگر بکارید و فاصله ردیفها را نیز 14 متر در نظر بگیرید.
روشهای هرس درخت انبه
درخت انبه نیاز به هرس آنچنانی ندارد چرا که به صورت گنبدی شکل متناسب رشد میکند. هرس را به خاطر بهبود عملکرد گردش هوا و کنترل آفات و بیماریهای درخت انجام میدهند. هرس درخت باید به اندازه باشد. چرا که هرس بیش از حد باعث محدود شدن درخت برای تولید برگهای بیشتر میشود و در نتیجه باردهی گیاه کاهش پیدا میکند. ولی از آنجایی که درخت انبه درختی متراکم است، هرس آن باید در جهت باز کردن تاج آن باشد. طوریکه گردش هوا و نور خورشید به شاخ و برگ گیاه نفوذ کند. هرس به موقع باعث افزایش کیفیت محصول و باردهی آن و همچنین کنترل آفات و بیماریها میشود.
نکتهای که به هنگام هرس درخت انبه باید به آن توجه داشت این است که قسمت بالایی درخت انبه نسبت به قسمت پایینی درخت انبه قویتر است، به همین دلیل میبایست شاخههای عمودی درخت را قطع کنید. چرا که این شاخهها مواد غذایی را از خاک جذب میکنند و در خود ذخیره و باعث محروم شدن سایر بخشهای درخت از مواد مغذی میشوند که در نتیجه آن رشد میوه و گلدهی گیاه کاهش پیدا میکند. گردن درخت نیاز به هرس ندارد چرا که نقش مهمی در حفاظت از شوک درخت دارد. شاخههای پایین تر نیز نیازی به هرس ندارند چرا که ممکن است در آینده باردهی داشته باشند.
زمان و مقدار کود دهی درخت انبه
هر گیاهی برای رشد و نمو نیاز به کود دارد. درخت انبه از درختانی است که برای رشد و نمو نیاز به کود فراوان دارد که میبایست هر ماه به آن به خصوص در زمانی که این درخت به بار مینشیند و محصول می دهد از کود مناسب استفاده کنید. کود دهی درخت انبه در تمام طول سال حتی زمستان باید ادامه داشته باشد. میتوانید از کودهای شیمیایی برای رشد گیاه استفاده کنید. در سال اول استفاده از کود شیمیایی بعد از کاشت گیاه است و از سالهای بعد، بعد از بارندگی است. همچنین میزان مصرف کود از قبل از شکوفه دهی درخت است که در تثبیت میوه آن موثر است. از کود نیترات آمونیم در سال اول 50 گرم، در سال دوم 100 گرم، سال سوم 150 گرم و در سال چهارم 200 گرم استفاده کنید.
نحوه برداشت میوه انبه
برداشت میوه انبه به مانند سایر میوهها انجام میشود. به هنگام برداشت میوه انبه را با دست خود بگیرید و به آرامی بکشید تا از شاخه جدا شود یا با استفاده از چاقو آن را از شاخه علفی درخت جدا کنید. پس از چیدن آن را در درون سبد یا جعبه بگذارید و به همین منوال به کار برداشت انبه ادامه دهید.
انبه از درختان مثمر به شمار می رود که میوه تخممرغی شکل در رنگهای سبز، زرد، نارنجی و قرمز دارد. از طعم شیرینی برخوردار است و دارای خواص بی شماری است که از آن استفادههای مختلفی میشود. از طریق بذر و پیوند تکثیر میشود. عمر اقتصادی بالایی دارد طوری که برخی از گونههای آن بیش از 300 سال عمر میکنند. درخت مناسبی با تراز تجاری بالا برای کاشت در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری به شمار می رود.
فروشگاه آنلاین نهال سالم نهال
برای خرید نهال در ابتدا می بایست به سایت سالم نهال مراجعه کنید. در قدم دوم باید از کارشناسان ما در این زمینه مشورت بخواهید. برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه خرید انواع نهال و مشاوره خرید نهال به شماره زیر پیام دهید یا از طریق واتس آپ با ما در ارتباط باشید. کارشناسان ما در کمترین زمان با شما تماس خواهند گرفت. سالم نهال ارائه دهنده انواع نهال به سراسر کشور می باشد.
در این مجموعه نهالستان، نهالهای مختلف انواع میوه برای فروش وجود دارد که شما میتوانید برای خرید آنها اقدام کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان، میتوانید با روابط عمومی این مجموعه نهالستان ارتباط برقرار کنید. به صورت تلفنی، اطلاعات مورد نیاز را در مورد خرید و قیمت نهال به دست آورید.
انواع نهال میوه شناسنامه دار
- خرید ارقام نهال انگور
- فروش نهال بادام
- ارقام نهال گردو
- فروش نهال شلیل
- خرید نهال پسته
- ارقام نهال سیب
- خرید نهال زردآلو
- دفتر مرکزی و گلخانه :آذربایجان غربی- شهرستان میاندوآب – کوی رابری بلوار دانشگاه باکری نرسیده به ایستگاه تحقیقات کشاورزی نهالستان سالم نهال
- آدرس نهالستان شعبه یک : آذربایجان غربی – شهرستان میاندوآب – کوی تقی آباد شعبه دوم کوی شلوند پشت نیروگاه
- تلفن همراه : 09144809396
- صفحه اینستاگرام سالم نهال
- کانال تلگرام سالم نهال