باردهی نهال گلابی چه زمانی است؟
یکی از مهم ترین عواملی که در نحوه باردهی تاثیر گذار می باشد نوع گلابی و رقم ان می باشد. با توجه به بررسی نهال های بومی گلابی میتوان گفت که این نهال بصورت رندوم پس از 6 سال به باردهی خوبی میرسد. این نهال در ارقام تجاری مدت زمان باردهی متفاوتی دارد. نهال تجاری و پیوندی در سال های اول کاشت شروع به باردهی میکند و میتواند سود آور باشد. دومین مسئله مهم در نوع باردهی تکثیر می باشد. شیوه تکثیر نهال قطعا بر روی بار دهی ان تاثیر خواهد گذاشت. روند تکثیر اینگونه انجام میگیرد که یک پایه مناسب و قوی را انتخاب کرده و به ارقام تجاری زود بازده پیوند می زنیم. در این صورت میتوانیم یک نهال زود بازده یا زود بارده و پر بار بدست بیاوریم.
آیا سن نهال در کاشت و باردهی نهال یک المان مهم می باشد ؟
نهال ها همانند انسان ها از یک سن بلوغی برخوردار می باشند. پس این را در نظر داشته باشید که بهترین تایم برای نهال گلابی بعد از گذشت 2 الی 3 سال می باشد. در نهال های غیر پیوندی این موضوع متفاوت می باشد. در صورت بذری یا پاجوش بودن این نهال بعد از گذشت یک سال باید کاشته شود. این موضوع را در نظر داشته باشید که نهال با رشد بیشتر اگر جای زیادی برای رشد نداشته باشد امکان آسیب به ریشه وجود دارد.
ویژگی های خاص نهال گلابی
نهال گلابی جزو ارقام محبوب در ایران می باشد. یکی از ویژگی هایی که میتوان به آن اشاره کرد دیر گل بودن این نهال می باشد.
عمر مفیدی که این نهال میتوان بکند 30 الی 40 سال می باشد. این نهال اصالتا به کشور ایران متعلق می باشد. اگر بخواهیم دقیق تر بیان کنیم مربوط به منطقه خراسان رضوی می باشد. نهال گلابی برای مناطق سردسیر مناسب می باشد. از دیگر ویژگی های این نهال میتوان به پر بار بودن و سود ده بودن آن اشاره کرد. در ادامه میتوان گفت که این نهال پس از سال های اول کاشت باردهی مفید خود را آغاز میکند . ولی این نکته را در نظر داشته باشید که اگر بخواهید از محصول این نهال سود دهی مناسبی بدست بیاورید باید 5 سال پس از کاشت صبر کنید.
ویژگی های محصول این نهال
میوه این نهال نسب به دیگر میوه ها درشت و آبدار می باشد. رنگ سبز و زرد ملایمی دارد. گلابی یک بافت نرم و سفت تقریبا ملایمی دارد. رنگ این محصول از نژاد های دیگر ممکن است زرد و نارنجی باشد. در برخی از نژاد ها ممکن است قرمز رنگ باشد. از این رو از این نوع گلابی و رقم نها جزو بهترین ارقام می باشد. گلابی از مواد مغذی زیادی برخوردار می باشد. اگر بخواهیم درباره شکل ظاهری این میوه صحبت کنیم ، باید گفت که بیضی شکل و گرد می باشد. شما شکل مثلث در ذهن خودتان تصور کنید بدون ضلع های تیز . شکل گلابی پدید می آید. طعم شیرین و لذیذی دارد.
این محصول از ویژگی های زیادی برخوردار می باشد که از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ملین بودن و دفع یبوست
- جلوگیری از بروز بیماری های عصبی
- تامین رطوبت مغز
- کاهش تشنگی و آبرسانی
- کاهش سوزش و درمان آن
- کاهش علائمی مثل آسم و تنگی تنفس
- رفع چین و چروک
- کاهش جوش و آکنه
- سرعت بخشیدن به روند بهبود زخم
- موثر در تقویت مو
- آبرسانی و براق شدن مو
- کاهش وزن و لاغری
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش
- تامین نیاز روزانه بدن به فیبر
- ایجاد توده غذایی و اسان کردن حرکت آن در دوره
- ترشح کعده و شیره گوارشی
- تنظیم حرکات روده و به دفع مواد سمس از این طریق کمک میکند
- مدفوع را نرم کرده و دفع آن را آسان می کند
- جلوگیری از ابتلا به سرطان
- افزایش ایمنی بدن
انواع نهال گلابی
گلابی ارقام متفاوتی دارد. از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بیروتی
- آنجو
- سیبری
- فلسطینی
- ژیفارد
- جونیو
- سیبی
- تاشکندی
- اسپادانا
نهال گلابی اسپانادا از جمله معرف ترین ارقام گلابی بشمار می رود.
برا دریافت مشاوره های مناسب برای مشکلات کشاورزی خود می توانید با متخصصان ما در این زمینه صحبت کرده و مشاوره شوید.