تفاوت نهال پیوندی با نهال غیر پیوندی در چیست ؟
درختان و گیاهان پایه و اساس کشاورزی و باغداری می باشد . زیرا درختان در زندگی انسانها تاثیر مستقیم و بالقوه ای دارند . نهال ها به دو صورت می باشند یا پیوندی یا غیر پیوندی. هر کدام از آنها ویژگی های خاص خود را دارند . شما باید براساس موقعیت جغرافیایی و سنجش آب و هوا یک از گزینه های پیوندی یا معمولی را انتخاب کنید. در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم تا راحت تر بتوانید در این مورد تصمیم بگیرید .
در ابتدا شاید این مسئله برای هر شخصی پیش بیاید که منظور از پیوندی و غیر پیوندی بودن نهال چیست ؟
منظور از پیوندی بودن نهال یعنی بر روی یک نهال پایه و نهال مادر نهال دیگر پیوند زده شده است . برای پیوند زدن باید یک پیوند کار حرفه ای و بلده کار در این حوزه بیابید تا بتوانید پیوند های خوبی داشته باشید. این موضوع به اندازه ای حائز اهمیت می باشد که ممکن است در سال های آتی از لحاظ باردهی و موارد دیگر به مشکل بربخورید . زیرا در پیوند زدن دقت و توجه لازم را به خرج دهید . اگر قاعده و قوانین تعیین شده و نکات لازمه را رعایت نکنید نهال شما بازدهی مد نظر را به شما نخواهد داد. در مقابل به نهال های معمولی که هیچ اصلاحاتی بر روی آن انجام نشده غیر پیوندی می گویند .
بررسی مزایا و معایب نهال پیوندی و غیر پیوندی؟!
نهال پیوندی و غیر پیوندی هر کدام بر ساس اصلاحاتی که دارند و یا اقداماتی که بر روی آنها انجام شده ویژگی های خاص خود را دارند . از جمله این ویژگی ها متوان به گزینه های زیر اشاره کرد :
کیفیت میوه ها ( محصولات ):
نهال های پیوندی با دلیل ادغام شدن با نهال دیگر ترکیب بالقوه ای را بوجود می آورند. به این دلیل می توان گفت که پیوندی بودن باعث می شود که محصولات و میوه های بدست آمده از ان بسیار با کیفیت و مرغوب تر خواهد بود و عطر و طعم خوبی خواهد داشت . در کنار این مسائل رنگ و بافت و اندازه میوه ها خاص تر و مورد پسند خواهد بود .
اما در نظر داشته باشید که درخت بذری چنین ویژگی برخوردار نیست و میوه های کاملا معمولی دارد .
مقاوم به بیماری و سرما :
در نظر داشته باشید که نهال شما هر چقدر پایه اصلی و مادر قوی تر باشد قطعا ایستایی و مقاومت بالایی در مقابل بیماری و آفات و حتی سرما خواهد داشت . با بررسی های انجام شده میتوان دریافت که نهال های اصلاح شده و پیوندی به دلیل اینکه از پایه قوی تری دارند به راحتی و بدون وجود مشکلی میتوانند با این شرایط سازگاری داشته باشند .
تایم برداشت :
در طی تجارب کسب شده و تحقیقات صورت گرفته توسط محققان کشاورزی میتوان بیان کرد که نهال های پیوندی زود تر از نهال های معمولی به بار می نشینند. در عین حال زود بازده می باشند و دوستان عزیزی که مشتاق این هستند که نهال ها وباغشان هر چه زود تر به بار بنشیند میتوانند از این نهال استفاده کرده و آن را کشت کنند .
تنوع مختلف :
شاید برای برخی از شما عزیزان جای سوال باشد که منظور از تنوع چیست ؟
منظور از تنوع این است که شما در صورتی که از عمل پیوند استفاده میکنید میتوانید گیاهان و میوه های خاص و فوق العاده ای داشته باشید . در این زمینه دست بازی دارید که که با انتخاب پایه درست و نهالی که انتخاب میکنید برای پیوند اگر اوصولی و صحیح این عمل صورت گیرد ترکیب خفن و بی نظیری را برایتان رقم خواهد زد .
در مقابل باید معایب نهال معمولی یا پیوندی را باید یدانید و نسبت به آن آگاهی های لازم را داشته باشید تا در نهایت تصمیم درستی بگیرید . از جمله معایب این نهال ها میتوان به گزینه هایی زیر اشاره کرد :
هزینه های بالا :
تنها معایبی که میتوان به آن اشاره نمود میتوان به هزینه های این عمل اشاره نمود . باید این موضوع را در نظر داشته باشید که در هر زمینه ای که باشید نیازمند این می باشد که بر روی کار و حرفه خود سرمایه گذاری بکنید . برای پیوند زدن درخت های خود به این دید نگاه کنید که بر روی کسب و کار خود سرمایه گذاری می کنید تا بازدهی بیشتر و بهتری را داشته باشید .
مزایا و معایب درخت معمولی و غیر پیوندی
همانگونه که درختان پیوندی یکسری مزایا و معایبی داشت نهال های معمولی یا غیر پیوندی نیز از چنین ویژگی هایی برخوردار می باشد . از جمله این موارد میتوان به گزینه های زیر اشاره کرد:
مزایای این نهال
- هزینه های مناسب ( کمتر)
- پایداری بیشتر
- سازگاری با محیط
- تولید طبیعی
معایب
- تایم طولانی برداشت
- کیفیت میوه
- مقاومت و استقاکت کمتر در مقابل سرما
آیا نحوه کشت و پرورش درخت پیوندی با نهال غیر پیوندی تفاوتی دارد؟
نهال های خود را میتوانید به صورت های مختلفی کشت کنید . از جمله این طروق میتوان به :
- کشت بصورت بذری
- کشت بصورت قلمه زنی
- کشت نهال بصورت پاجوش ها
- کشت بصورت پیوندی
صورت میگیرد . شما میتوانید با سنجش ویژگی های هر یک از این طروق نهال خود را به بهترین طریق کشت کرده و از آن باردهی خویب را بدست آورید .
برای کشت نهال کدام یک گزینه بهتر است ؟ پیوندی یا معمولی ( بذری)
هر کدام ازاین نهال ها ویژگی های خاص خود را دارند که باید با بررسی ویژگی هر کدام در نهایت به یک تصمیم منصفانه دست پیدا کنید.
بررسی (نهال پیوندی):
به دلیل پیوندی بودن این نهال به بررسی و توجه و رسیدگی بیشتری نیاز دارد . باید مواردی مثل نورگیری نهال را آبیاری، زهکشی، کوددهی و موارد دیگر را بیشتر از نهال بذری رسیدگی کنید . زیرا در این نهال به دلیل اینکه مقاومت و استقامت بالایی دارد باید میزان رسیدگی معقولی را دریافت کند تا توانایی باردهی خوبی را داشته باشد .
بررسی نهال بذری:
در نهال بذری شما تایم زیادی را نیاز دارید که نهال شما رشد کند و به بازدهی برسد این نهال پایداری بیشتری دارد
و شما به راحتی با کشت این نهال می توانید به سود حداقلی دست پیدا کنید .
انواع نهال میوه شناسنامه دار
- دفتر مرکزی و گلخانه :آذربایجان غربی- شهرستان میاندوآب – کوی رابری بلوار دانشگاه باکری نرسیده به ایستگاه تحقیقات کشاورزی نهالستان سالم نهال
- آدرس نهالستان شعبه یک : آذربایجان غربی – شهرستان میاندوآب – کوی تقی آباد شعبه دوم کوی شلوند پشت نیروگاه
- تلفن همراه : 09144809396