روش های مختلف تکثیر نهال
نهال ها به روش های مختلفی تکثیر می شود برای مثال: تکثیر غیر جنسی گیاهان، قلمه زدن، خواباندن شاخه ها،پیوند زدن،ازدیاد بوسیله ساختار های رویشی، ریزاز دیادی … در تولید مثل غیر جنسی تقسیم یاخته ای بدو کاهش کروموزمی اساس کار می باشد.تقسیم غیر یاخته ای توسط سلولهای غیر جنسی انجام می شود.
نهال پیوندی سیب
کاشت بذری
کشت نهال
قلمه زنی
برای کاشت نهال سیب روش های مختلفی وجود دارد برای این که درختی پر محصول داشته باشید باید بهترین نوع را انتخاب کنید. کشت این نهال با سرعت بالایی انجام میشود و توسعه نهال را در اولویت قرار می دهد و رشد زیادی دارد.کشت بذر سیب در مکان های خاصی انجام میشود. بهترین زمان کشت این میوه فصل پاییز هست. که خاک گرم و مرطوب است باعث پروش بیشتر درخت میشود . همچنین در این فصل سال با کاهش دما نهال ها از تمامی اسیب های که ممکن است وارد شود به انها محافظت میشود. اب هواه تاثیر مستقیمی روی رشد نهال سیب دارد. هوای معتدل،خنک باعث رشد بیشتر درخت میشود.
البته دما باید بین 15الی 25 درجه سانتی گراد باشد.کشت پیوندی یاقلمه ای به این صورت انجام میشود. یک برش از درخت سیب را برداشته و در خاک قرار دهید تا نهال جدیدی بسازید این نهال کاشته میشود کو به مرور زمان شما یک درخت سیب خواهید داشت هرکدام از این روش ها مزایا یا معایب خود را دارد.
برای این که باغات سرسبز وپر محصول داشته باشید باید دانش کافی در این زمینه کسب کنید.
روش قلمه زنی
قلمه زنی قسمتی از گیاهان را که شامل جوانه می شود. بعد از جدا کردن پایه در محیط کشت کنید. قلمه زنی معمولی ترین روش برای دیاد غیر جنسی است. همچنین این روش اسان ترین و ارزان ترین روش برای تکثیر نهال ها است.
تاریخچه پیوند:
به نظر میرسد که تاریخچه پیوند درختان به دوران باستان بازمیگردد و نه تنها چینیها، بلکه دیگر فرهنگها نیز از آن بهرهمند شدهاند. آثار تاریخی نشان میدهد که پیوند درختان به عنوان یک فنون کشاورزی پیشرفته، در اواخر دورههای باستانی متعددی انجام میشد.
در زمان امپراتوری روم نیز پیوند درختان به عنوان یک روش مهم در کشاورزی مورد استفاده قرار میگرفت. امپراتوری روم از تکنیکهای پیشرو در کشاورزی بهره میبرد و پیوند زدن درختان یکی از آنها بود.
اما به طور خاص، در قرون 13 تا 16، پیوند درختان به یکی از موارد مهم مطالعاتی تبدیل شد. این دوره مورد توجه قرار گرفت زیرا فرآیند پیوند زدن درختان منجر به ایجاد گیاهان جدید شده و انتقال آنها به نقاط دوردست، به ویژه به اروپا، شد. این پدیده باعث افزایش تنوع گیاهی در مناطق مختلف شد.
در حال حاضر، اطلاعات کاملی در مورد پیوند درختان وجود ندارد و بیشتر آنچه که میدانیم از طریق آزمایشات و تجربیات عملی بدست آمده است. اما از آنجا که پیوند یکی از مهمترین فعالیتهای در کشاورزی است، تحقیقات بیشتری در این زمینه امر ضروری به نظر میرسد.
پیوند مجاورتی نیز در پایان قرن 18 شکل گرفت و درک شرایطی که شیره گیاهی در آن به جریان میآید، برای درک این نوع پیوند بسیار مهم است. این نوع پیوند، به خصوص بین سه گونه مختلف درخت، بهبود یافته است و موجب شکلگیری گیاهان با ویژگیهای جدید شده است.
روش صحیح انجام پیوند زدن درختان:
ابتدا نیازمند درک و آشنایی با تعریف پیوند و اهمیت آن است. پیوند یک عمل است که امکان اتصال دو درخت مختلف با هم و ایجاد ادغامی میان آنها فراهم میکند. این گیاه تولیدی میتواند به طور مستقل زندگی کند.
در زبان باغبانی، بخشی از درخت که نموی آن را پوشانده و بسیاری از ریشههای آن را شامل میشود، به عنوان فروزیست یا پایه شناخته میشود، در حالی که بخشی که بر روی آن پیوند انجام میشود و قسمت هوایی گیاه پیوندی را تشکیل میدهد، به عنوان فرازیست یا پیوندک شناخته میشود.
شباهت بین این دو گیاه، امکان ایجاد اتصال محکمتری را فراهم میکند. به عبارت دیگر، هرچه این دو گیاه از نظر خانواده و ژنتیکی به یکدیگر نزدیکتر باشند، احتمال موفقیت پیوند بیشتر خواهد بود. همچنین، زمان لازم برای اتصال و جوش دادن دو درخت در این حالت کمتر خواهد بود. به عنوان مثال، بین درختان گیلاس و آلبالو شرایط مناسبی برای انجام پیوند وجود دارد، زیرا این دو گیاه از نظر ژنتیکی به یکدیگر نزدیک هستند.
انواع نهال میوه شناسنامه دار
- دفتر مرکزی و گلخانه :آذربایجان غربی- شهرستان میاندوآب – کوی رابری بلوار دانشگاه باکری نرسیده به ایستگاه تحقیقات کشاورزی نهالستان سالم نهال
- آدرس نهالستان شعبه یک : آذربایجان غربی – شهرستان میاندوآب – کوی تقی آباد شعبه دوم کوی شلوند پشت نیروگاه
- تلفن همراه : 09144809396