بهترین زمان کاشت نهال آلبالو چه موقعی است؟
آلبالو میوه ای است که مخصوص تابستان می باشد و بسیار ترش و ملس است. اکثر مردم از این میوه به عنوان خوراک روزانه و شربت آلبالو استفاده میکنند. شکل ظاهری این میوه گرد است و شباهت زیادی به گیلاس دارد . برگ های آلبالو سبز رنگ هستند که شفافیت خاصی د ارند. کناره های این برگ ها شیار های ریزی دارد و با لمس کردن میتوان تیزی نرمی هم در کناره ها این برگ ها احساس کرد. بار د هی نهال آلبالو بصورت گوشواره ای شکل است. که بر روی شاخه های درخت می رویند و رشد میکنند.
آلبالو میوه ای است که رنگ قرمز یا جیگری شفاف و درخشانی د ارد. اکثرا در یه خوشه بصورت گروهی رشد میکنند. تایم مناسب برای کاشت این نهال در اوایل پاییز انجام میشود . باردهی این محصول به گونه ای است که همانند عروسی در بهار میشود که رخت سفید گل گلی به تن کرده و بسیار دلنشین و جذاب به نظر میرسد. این رخت سفید از جنس شکوفه های کوچک و ریز می باشد.
از انواع روش کشت آلبالو میتوان به روشهای زیر اشاره کرد:
- کاشت درخت آلبالو از طریق بذر:
در این روش که بصورت کاشت گلدانی میباشد. ابتدا نصف گلدان را با خاک پر میکنیم. سپس بذر را در گلدان میکاریم و در سرما قرار میدهیم. این سرما میتواند بصورت طبیعی متناسب با دمای محیط باشد. یا اینکه گلدان را بعد از کاشت در یخچال قرار دهید. تا دما برای جوانه زدن بذر به حد نصاب خود برسد. این روند جوانه زدن بین 7 الی 8 هفته زمان بر می باشد.
- کاشت نهال آلبالو بصورت پیوندی :
در برخی ارقام نهال آلبالو کاشت از طریق پیوند صورت میگیرد . ازجمله این ارقام میتوان به رقم گیسی و مجارستانی و… نیز اشاره کرد. در این نوع پیوند اوصولا یک نوع از نهال آلبالو انتخاب میکنیم و نوع دیگر از نهال آلبالو را بر تنه درخت پیوند میزنیم و دور پیچی میکنیم تا به مرور زمان به ریشه درخت اصلی رخنه کرده و در بس باردهی بر آیند.
- کاشت نهال آلبالو بصورت پا جوش:
در مفهوم کلی پا جوش میتوان گفت زمانیکه یک نهال میکاریم در طی سالهای طولانی رشد میکند و نهال های کوچک و بزرگ گوشه کنار این درخت تنومند رشد میکنند. ما میتوانیم این پا جوش ها رو بدون اینکه دجار آسیب شوند از دل خاک با ابزار مناسب بیرون کشیده و در محل مناسب کاشت کنیم . با رسیدگی های مداوم و پرورش میتوانیم این نهال پا جوش را به درختی تنومند و بارده قوی تبدیسل کنیم.
میزان فاصله کاشت یک نهال آلبالو با نهال دیگر باید چه اندازه باشد؟
طرز کاشت نهال آلبالو معمولا به صورت مربعی می باشد . به نظر کارشناسان میزان فاصله هر نهال با نهال دیگر باید 6 متر باشد. البته میتوان گفت که این فاصله در ارقام مختلف متفاوت می باشد و ممکن است بر اساس بزرگ و کوچک بودن ریشه نهال ها، این فاصله کاشت بین نهال کم و زیاد باشد.
اشنایی با انواع بیمار ی های نهال آلبالو
در مقابل دیگر درختان یا نهال ها که نیازمند هرس کردن و سم پاشی می باشند نهال آلبالو برعکس درختان دیگر نیازمند هرس های مداوم نیست. تنها با تفکیک شاخه های تر و خشک از یکدیگر میتواند به راحتی رشد و نمو پیدا کرده و اختلالی در رشد و باردهی به وجود نمی آید. از جمله مهم ترین آفت این درخت میتوان به مگس گیلاس اشاره کرد. که برای از بین بردن آن باید یکسری آفات موثر در این زمینه بکار برده شود. در بررسی و تحقیقات نشان داده شده که است آفتی که برای ریشه های این درخت میتواند مضر باشد ،آلودگی به اسم آرمیلاریایی است که تحدیدی جدی محسوب میشود.
زمانیکه تشخیص دادید درخت شما دچار آلودگی شده هرچه زود تر با یک متخصص و کارشناس کشاورز صحبت کنید و با مشاوره های تخصصی آفت کش مناسب را انتخاب کرده و اقدامات مناسب را انجام دهید تا درختان دیگر دچار چنین مشکلی نشوند و درخت بیمار بهبود یابد و اختلالی در باردهی به وجود نیاید.
از دیگر بیماری های جدی در این زمینه میتوان به شانکر باکتریایی اشاره کرد. این بیماری مستقیما خود آلبالو را در بر میگیرد. و به مرور بافت میوه را از بین خواهد برد و اگر جلوگیری نشود دیگر میوه ها هم دچار بیماری شده و محصول از بین خواهد رفت. یکی از دلایل ایجاد چنین بیماری آبیاری های نامنظم و خارج از تایم مناسب که باعث مرطوب ماندن و در نتیجه این رطوبت زیاد سبب خرابی میوه ها میشود.
یکی دیگر از این عوامل میتواند ؛ کود دهی نامناسب و بی جا باشدکه اثرات مخربی در پی دارد.